Gentrificarea antreneaza tranzactiile de mii de euro in Sectoare periferice

Capitala este traversata de trenduri imobiliare antrenate de miscarile din piata. Nevoile, dar si comportamentul de consum al bucurestenilor duc la dezvoltarea unor Sectoare in detrimentul altora, insa interesant este faptul ca tocmai cele nevizate de dezvoltatori ajung sa devina “perlele” Bucurestiului.

Ce este gentrificarea si cum influenteaza tranzactiile imobiliare din sectoarele periferice ale Bucurestiului

Gentrificarea consta intr-un proces de rejuvenare a unor cartiere nemodernizate prin absorbtia unui flux de rezidenti instariti ce stimuleaza o crestere valorica a proprietatilor. Acesti locuitori noi, mai bogati, investesc timp si bani in proprietatile achizitionate, imbunatatind noile cartiere si marind preturile si chiriile.

Pe masura ce se inregistreaza aceste schimbari, mai multe Sectoare sunt luate in vizor de dezvoltatori. Astfel, terenurile de la marginea Bucurestiului ajung in atentia acestora.

Privind in retrospectiva, una dintre transformarile semnificative ale suburbiilor bucurestene a fost faptul ca veniturile locuitorilor au crescut semnificativ, deoarece acestia devin mai bine educati si au locuri de munca mai bine platite, ca urmare a venirii marilor corporatii in zonele de Nord si de Sud. Prin urmare, una dintre premisele pentru identificarea unei locatii gentrificatoare, una in care valorile proprietatilor vor creste peste medie, consta in identificarea suburbiilor unde veniturile cresc, sporind capacitatea bucurestenilor de a-si permite sa plateasca preturi mai mari pentru o garsoniera sau un apartament cu doua sau trei camere.

Datele oficiale incurajeaza tranzactiile elitiste de la marginea Capitalei

Datele recensamantului arata ca, in timp ce cresterea salariilor a fost lenta in ultimii ani, exista cateva Sectoare unde salariile au crescut cu 40 – 50% mai mult decat media statului. Veti descoperi ca acestea suburbii se prezinta printr-o serie de alte caracteristici de identificare a gentrificarii, cum ar fi cafenelele sau restaurantele de top, precum si hipermarketurile, unde populatia mai instarita poate cheltui sume importante zi de zi. Prin urmare, secretul identificarii gentrificarii implica cercetarea locatiilor in care se schimba in acelasi timp un numar de factori economici.

Ce spun agentiile imobiliare despre preturile mai mici din anumite Sectoare?

Unii agenti imobiliari sustin ca preturile scazute ale unor apartamente cu aceleasi facilitati fata de cele din alte Sectoare depind de infrastructura, facilitati sau transport public. Spre exemplu, pretul unui apartament de lux dintr-un complex rezidential nu este justificat doar de finisaje si utilitati, ci si de pozitionare si accesul facil (sau nu) la mijloacele de transport in comun, la parcari subterane si supraterane sau drumuri reconditionate.

Unele dintre principalele motoare ale dezvoltare ale unui Sector periferic sunt, asadar, proximitatea de centrul orasului si utilitatile necesare unei rutine lejere, facilitati de dorit, cum ar fi un transport public bun, un centru comercial voluminos, case vechi mai atractive (reconditionate), zone in care organele competente investesc in programe de infrastructura locala.

Cum identifica bucurestenii potentialul de dezvoltare al unui Sector marginas?

Unii dintre pasii pe care ii puteti lua in calcul pentru a gasi un Sector care se imbunatateste este sa intreprindeti o analiza a ultimului an. Veti sti de cum ajungeti in Sectorul dorit dupa mersul comercial intreprins de dezvoltatori si investitorii din retail. Spre exemplu, un indicator il reprezinta faptul ca acestia vor cheltui sume mari de bani pentru renovarea sau extinderea locuintelor lor. Natura magazinelor se schimba si ea. Salile de fitness isi extind serviciile cu cele mai solicitate pachete prezente in cartierele de lux. Cafenelele si restaurantele isi actualizeaza meniurile cu delicii fine imprumutate din meniurile de top.

In calitate de investitor imobiliar, daca veti alege alege o zona care trece prin gentrificare, una care se deplaseaza de la o cerere la alta, puteti beneficia de cresterea sa accelerata. Iar vestea buna este ca nu trebuie sa va impuneti un deadline pentru investitie, intrucat procesul de gentrificare dureaza, in anumite cazuri, pana la cateva decenii. Cu toate acestea, pentru ca o suburbie antreneaza un stil de viata modest nu inseamna ca este destinata sa devina urmatoarea zona de dezvoltare a Capitalei. In unele Sectoare vom regasi spatii locative mai ieftine dintr-un motiv bine definit, care nu se va imbunatati datorita diferitilor factori socio – economici.

Lasă un răspuns